רשלנות רפואית בניתוחים קרדיולוגיים

הליכי ניתוח קרדיולוגיים

רשלנות רפואית ניתוחים קרדיולוגייםתחום עולם הקרדיולוגיה עוסק בטיפול במחלות לב וכלים המסייעים לפעילותו של הלב. בדרך כלל מקובל לחלק תחום נרחב זה למחלות של מערכת הדם, ומחלות של אי ספיקת לב ומחלות לב כלליות.

כיום ישנם ניתוחים רבים השונים באופיים ומותאמים לגילאים שונים. מחלות הלב השונות בין מבוגרים וילדים דורשות התייחסות ודרך טיפולית שונה בכל מקרה ומקרה.

כחלק מתוך ענף הקרדיולוגיה, נפוצים כיום ניתוחים כירורגים המבוצעים על ידי בעלי מקצוע המומחים בתחום באזור הלב והחזה. מטרתם של ניתוחים אלו לטפל במחלות כירורגיות באזור כמו בריאות, כלי הדם, קרום הלב והלב.

בדרך כלל הניתוחים הנפוצים הינם ניתוחי מעקפים של עורקי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, כריתת נגעים מתוך הריאות ואף השתלות לב וריאות. כל סוג של הליך דורש מומחיות רבה ובדיקות קדם מקיפות.

רשלנות רפואית באבחון ניתוחים קרדיולוגיים

עקב מורכבותו של ההליך וחשיבותו, יש לערוך שורה של בדיקות מקדימות שיבטיחו את התאמתו של המטופל להליך מבלי שייגרמו לו נזקים. חשיבותם של הבדיקות המקדימות חשובות אף מבחינה נוספת, והיא לשם בירור האם המטופל באמת נחוץ לבצע את ההליך הכירורגי או שמא לאור תוצאות האבחון, יש לנקוט בדרך אחרת.

על המטפל מוטלת חובה לבדוק בדיקות קדם את המטופל ולהעבירו במידת הצורך למכוני לב אשר יבדקו את מכלול הנתונים הרפואיים. בהתאם לפרמטרים שונים ייקבע התאמתו של המטופל להליך.

כך למשל יש לבצע הערכת חולים לפני ניתוח, בדיקות רפואית לספורטאים, ומתן בדיקות ואבחונים מיוחדים לנשים הרות או ילדים. הבדיקות הנפוצות כוללות א.ק.ג, בדיקות מאמץ, בדיקות אקו לב ובדיקות אקוקרדיוגרפיה.

במקרים בהם הגורם המטפל העריך דיאגנוזה שגויה המבוססת על נתונים שלא נבדקו או לא קיבלו את תשומת הלב הראויה, ייתכן כי ייגרמו נזקים חמורים בהליך הניתוח ואף ייתכנו נזקים בלתי הפיכים היכולים לגרום למות המטופל.

חשוב לציין כי במיוחד בתחום עולם מחלות הלב, ישנה חשיבות מיוחדת לזיהוי וגילוי מוקדם של הבעיה. ככל שהצוות המטפל מגלה בשלב מוקדם יותר על התפתחותו של אירוע לבבי כזה או אחר, ניתן יהיה למנוע אותו ביתר שאת ובכך למנוע נזקים חמורים העלולים להיגרם בהמשך.

במידה והצוות המטפל (או אף גורם מטפל שאליו התלונן המטפל בטרם עת כמו למשל בקופת החולים) לא התייחס לתלונות או לא ערך את כל הבדיקות הנכונות, עלולים להימנע מן המטופל טיפול חיוני אשר היה יכול למנוע או להפחית באופן משמועתי את התדרדרות המצב הלבבי.

רשלנות רפואית בביצוע הליכי ניתוח קרדיולוגי

הליכי הניתוח הקרדיולוגי לסוגיהם השונים, כוללים פעולות כירורגיות מורכבות הדורשות ידע ומומחיות רבה באותו תת תחום. יש לבחון האם הצוות המטפל הינו אכן בעל הניסיון והידע הדרוש לביצוע הפעולה הייחודית.

לא אחת, מוגשות תביעות רשלנות רפואית בגין נזקים שאירעו בעקבות הניתוח ואף לאחריו, בדמותם של סיבוכים והשלכות רפואיות, וכל זאת בעקבות מחדל ורשלנויות שבוצעו בעקבות צוות לא מיומן. במקרה זה ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית את הצוות הלא מיומן לשם קבלת פיצויים.

יש לבחון האם הצוות התנהל כראוי מבחינת הפרקטיקה הרפואית הנוהגת, האם לכל הצוות לסוגיו היה את הידע הדרוש והנחוץ לביצוע מיטבי של הניתוח, והאם הנהלים הרפואיים לבטיחות ושמירת בטחונו של המטופל בוצעו כראוי.

כיום אנו עדים לתביעות רשלנות רפואית רבות שבוצעו במהלך ההליך הניתוחי. כשל טיפולי במהלך הצינתור יכול להביא לקרעים או זיהומים שונים. גם ביצוע של פעולה לאור אי התוויה רפואית נכונה יכולה לגרום לנזק חמור.

בכל עילות אלו ובעילות נוספות, על מנת לדעת בוודאות האם קיימת עילה לתביעה בגין המחדלים או האבחונים השגויים שנעשו, מומלץ לפנות לגורם מקצועי ומנוסה בתחום. גורמים מקצועיים אלו יידעו לבחון את מכלול הנסיבות והנתונים הספציפיים, ובמידת הצורך להתאים אותם על פי העילה הנכונה על סמך הידע המשפטי והרפואי.

בכל מקרה של הוכחת מחדל רשלני או אבחון לקוי, יש להביא תימוכין באמצעות חוות דעת מומחים רפואיים המתמחים באותו תת תחום. מומחים אלו יסקרו לבקשת הגורם המקצועי את השתלשלות הפרשה והנזקים שנוצרו, ויוכלו לחוות את דעתם ובמידת הצורך להוכיח בפני בית המשפט על סטייה של הגורם המטפל מן הפרקטיקה המקובלת או הרצויה באותו סוג של הליך.

ראו גם:

רשלנות רפואית בניתוחי ראש

דילוג לתוכן