בשנים האחרונות ישנה עלייה חדה במקרי הסרטן ברחבי העולם וגם עליה ספציפית של גידולים בעמוד השדרה, בעיקר גידולים גרורתיים. הגידולים הגרורתיים בעמוד השדרה בדרך כלל יגדלו באופן הדרגתי ולרוב הם התגלו רק כאשר הם כבר חדרו לתוך תעלת עמוד השדרה וכאשר הם גורמים ללחץ בעמוד השדרה ועקב כך נדרש ניתוח דחוף.
כריתת גידול בעמוד השדרה מצריכה מיומנות רבה של המנתח, אך מה קורה כאשר רשלנות רפואית בכריתת גידול בעמוד השדרה מובילה לנזק אצל המטופל? האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית ואם כן איך ניתן לעשות את זה? המשיכו לקרוא וגלו עוד בנושא רשלנות רפואית בכריתת גידול בעמוד השדרה.
על גידולים בעמוד השדרה
גידולים בעמוד השדרה עשויים להתפתח בתוך עמוד השדרה או מחוץ לעמוד השדרה. התסמינים המלווים לגידולים בעמוד השדרה הם לרוב כאבי גב מאוד קשים וכן בעיות נוירולוגיות אשר קשורות לשורשי העצבים של עמוד השדרה או לעמוד השדרה עצמו. מרבית מהגידולים בעמוד השדרה הם אינם סרטניים אלא שפירים. את האבחון עושים בעזרת בדיקת MRI והטיפול יכול לכלול הקרנות, כריתת גידול בעמוד השדרה וסטרואידים.
גידולים גרורתיים יכולים להופיע בעמוד השדרה לרוב מקרצינומות של הכליות, בלוטת התריס הריאות, שדיים, בלוטת הלימפה ועוד. גידולים בעמוד השדרה עשויים לגרום לנזקים נוירולוגים וכמובן לסכנת חיים אצל המטופל ולכן חשוב לטפל בהם כמה שיותר מוקדם.
מהם תסמיני גידולים בעמוד השדרה?
לרוב כאבי גב יהיו התסמין העיקרי המוקדם אשר יצביע על כך שיש גידול על עמוד השדרה, כאבי הגב בדרך כלל יחמירו כאשר האדם נמצא במצב של שכיבה. כאבי הגב יכולים גם להקרין למקומות נוספים בגוף והם יהיו מלווים בתפקוד פחות של עמוד השדרה, למשל: בריחת שתן, חולשה ספסטית ותפקוד לא טוב של החושים (חלק או כולם).
חלק מהחולים שיש להם גידול בעמוד השדרה יכולים לסבול גם מבעיות בגפיים התחתונות ומבעיות נוירולוגיות. בעיות נוירולוגיות יכולות לצוץ עקב הלחץ שנוצר בעמוד השדרה ובשל כך שעמוד השדרה למעשה מתחיל במוח ובבסיס הגולגולת.
כיצד מאובחן גידול בעמוד השדרה?
גידולים בעמוד השדרה לרוב יהיו מאובחנים בעזרת בדיקות הדמייה: MRI ולעיתים גם בדיקת CT, אך בדיקת CT נחשבת לפחות מדויקת במקרה הזה. במידה ובבדיקת ה-MRI נראה שאין גידול בעמוד השדרה, הרופא ינסה לאבחן בעיה אחרת הקשורה לעמוד השדרה, כמו למשל: גידולים באזור החוליות, מורסות ומומים. בצילומי רנטגן גם נעשה שימוש באבחון של גידול בעמוד השדרה והם יכולים לסייע בגילוי של עיוותים ברקמות והרס בחוליות, בייחוד כאשר מדובר בגידולים גרורתיים.
מן הפסיקה: רשלנות רפואית בניתוח לכריתת גידול מעמוד השדרה
רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל ניתוח, והיא יכולה להיות קשורה לאופן ביצוע ניתוח, לחוסר היגיינה, אי ידיעה של המטופל לגבי כל הסיכונים הנלווים לניתוח, אי בסכמה מדעת ועוד. בתביעת רשלנות רפואית, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד, תבע גבר פיצויים לאחר ניתוח לכריתת גידול שפיר מעמוד השדרה שבעקבותיו הוא נשאר משותק באופן חלקי.
התובע הגיע לרופא וציין בפניו שהוא סובל מכאבי גב עזים, מתחושת נמנום ברגליים ומבעיות בהליכה. עקב כך שלחו אותו הרופאים לבצע בדיקת MRI שבה נמצא שיש לו גידול שפיר במעטפת החיצונית של עמוד השדרה. ההמלצה לטיפול הייתה לעבור כריתה של הגידול. טענות התובע היו שהייתה רשלנות רפואית מאחר והרופא ביצע אבחון רשלני של הגידול ושל המקום שלו טרם הניתוח ובנוסף התרחשה גם רשלנות רפואית תוך כדי הניתוח עצמו. בזמן הניתוח, כך טען התובע, הרופא כרת חלק נרחב מדי של הגידול ובכך בעצם נוצרה פגיעה בחוט השדרה ללא שימוש בניטור מתאים. עקב הניתוח ועקב הרשלנות הרפואית, המטופל כעת סובל משיתוק בגפיים, הוא אינו יכול לשלוט על הסוגרים וכן הוא גם סובל מפגיעה נפשית. מנגד, ההגנה טענה שהטיפול אשר קיבל המטופל היה הטיפול נכון ביותר וכן שהטיפול תואם את הפרקטיקות הרפואיות המקובלות. בנוסף, טענה ההגנה ששיקול הדעת הרפואי היה מקצועי ונכון. לבסוף, בית המשפט פסק לטובת התובע וקבע שהמנתח התרשל. הפיצוי שנפסק לתובע היה סכום של 1.99 מיליון ש״ח.
כיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית בניתוח לכריתת גידול בעמדו השידרה?
בכדי לברר אם אתם יכולים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית יש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום של רשלנות רפואית. עורך דין מוסמך יוכל לייעץ לכם וללוות אתכם לכל אורך התהליך.