רשלנות רפואית בשל עומס בבית חולים

רשלנות רפואית היא פשוט עניין מצער. כאשר אנו הולכים לביקור אצל הרופא, לטיפול בבית חולים או נכנסים לניתוח אנחנו שמים אתרשלנות רפואית בשל עומס בבית חולים כל מבטחנו בידיהם של הרופאים ושל כל הצוות הרפואי. לצערנו הרב, רשלנות רפואית היא דבר אשר עשוי להתרחש בכל יום ובכל שלב בהליך הרפואי. עלינו לזכור שגם רופאים הם בני אדם וגם הם עשויים לטעות.

רשלנות רפואית בשל עומס בבית החולים יכולה לקרות בשלל הזדמנויות, מלחץ, מחוסר תשומת לב, בשל מחסור בעובדים, חוסר מיומנות, חוסר מקצועיות ועוד. במאמר זה נביא מספר דוגמאות לרשלנות רפואית בשל עומס בבית חולים.

תינוק בן 3 חודשים מצא את מותו עקב רשלנות רפואית

אחד הסיפורים המזעזעים הקשורים לרשלנות רפואית בשל עומס בבית חולים הוא מקרה של תינוק בן שלושה חודשים בלבד אשר מצא את מותו בשל רשלנות רפואית בבית החולים סורוקה בבאר שבע. מה שאירע היה טעות פטאלית של מתמחה בבית החולים אשר בטעות הזריק למערכת הדם של התינוק חומר הנגדה וזה מה שגרם למותו.

בתגובה, בית החולים הקים ועדה אשר מטרתה הייתה לבדוק איך ולמה נפטר התינוק בבית החולים למרות שהוא הגיע לטיפול שאמור להיות פשוט. יש לציין, שוועדת הבדיקה של בית החולים הסירה המון אחריות מהרופא המתמחה והם ניסו להסית את הזרקור לעובדה שהרופאים בבתי החולים, ולמעשה כל הצוותים הרפואיים בבית החולים, עובדים תחת לחץ כבד וישנו מחסור בכוח אדם.  בנוסף, הוועדה של בית החולים הסיקה שרופא בכיר לא היה יכול באותו רגע לפקח על הרופא המתמחה בגלל העומס הרב המוטל על הצוותים הרפואיים במחלקה הספציפית הזו ובכל בית החולים בכלל. כמו כן, ציינה הועדה, שהציוד בבית החולים מסכן את חייהם של החולים משום שאיכותו מאוד נמוכה.

גבר בן 56 הגיע למיון עם חשד להתקף לב, טופל באיחור ונפטר על מיטת הניתוחים

במקרה הזה מדובר בגבר בן 56 אשר חש ברע והובהל לבית החולים העמק בעפולה באמצעות אמבולנס. הסימפטומים והתסמינים שהראה האיש ללא ספק היו צריכים להעלות חשד שמדובר בהתקף לב. הגבר הגיע לבית החולים אך בשל עומס רב חלפו מספר שעות לפני שקיבל טיפול על ידי הצוות הרפואי במקום ומכך לקח זמן רב לפני שהוא נכנס לחדר ניתוח. לצערנו, הטיפול הרפואי והכנסה לחדר הניתוח נעשו בשלב מאוחר מידי והגבר נפטר על שולחן הניתוחים.

בני משפחתו של הגבר הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית שבה הצדיקה חוות דעתו של המומחה הרפואי את טענותיהם. חוות הדעת רפואית של המומחה הרפואי ציינה שהייתה רשלנות בכך שהוא קיבל טיפול מאוחר מדי ועקב כך הוא נפטר. אם הוא היה מקבל טיפול הולם ובזמן, סביר להניח שהיה ניתן להציל את חייו.

גבר בן 63 הפך לסיעודי לאחר ששלחו אותו לביתו ולא זיהו שהוא חוטף התקף לב

במקרה זה מדובר בגבר בן 63 שהגיע לחדר המיון של בית החולים סורוקה בבאר שבע. הגבר הגיע לבית החולים עקב קשיי נשימה וכאבים בחזה, אולם, חדר המיון היה עמוס מאוד ובבית החולים היה חוסר בכוח אדם ולכן, ככל הנראה, הוא קיבל טיפול לא ראוי ולא זיהו שהוא הולך לחטוף התקף לב ולמעשה פשוט שלחו אותו חזרה לביתו. מספר שעות בודדות אחר כך הגבר חטף התקף לב קשה והפעם הגיע למיון על ידי אמבולנס כאשר הוא מונשם ומחוסר הכרה.

בפעם הזאת, הוא קיבל טיפול ונכנס לחדר הניתוח לעבור ניתוח לב פתוח. לאחר הניתוח הוא נשאר עם נכות קשה ולמעשה הפך להיות סיעודי. כמובן שהוא הגיש תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד בית החולים לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע.

בית המשפט פסק וקבע שללא ספק הייתה רשלנות רפואית בפעם הראשונה שהגבר הגיע לבית החולים, בכך שאבחנו את מצבו באופן שגוי ולא זיהו שהוא הולך לחטוף לב וזאת למרות שהוא עבר בדיקות שבהחלט היו יכולות להעיד שהמצב שלו קשה ומצריך טיפול.

כיצד מוכיחים רשלנות רפואית?

בכדי להוכיח רשלנות רפואית בשל עומס בבית חולים, יש להוכיח שלושה תנאים מצטברים: רשלנות, נזק וקשר סיבתי.

  • רשלנות – על פי מבחן ״הרופא הסביר״ יש להוכיח אם הרופא נהג בצורה רשלנית, כלומר, האם רופא סביר אחר היה מתנהג באותה הדרך, תחת אותם תנאים ובאותה נקודת זמן.
  • נזק – יש להוכיח שנגרם נזק למטופל. אם לא נגרם נזק, לא תוכל לקום עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.
  • קשר סיבתי – כמו בכל תביעה נזיקית, יש להוכיח שהמעשה הרשלני שקרה הוא זה שגרם לנזק של המטופל.

דילוג לתוכן