רשלנות בהחלפת שתלי סיליקון

נשים רבות שעברו ניתוח הגדלת חזה צריכות לעבור ניתוח להחלפת שתלי סיליקון. זהו דבר רגיל ושגרתי משום ששתלים לא אמורים להחזיק מעמד לכל החיים. אך מה קורה במקרים בהם האישה צריכה לעבור ניתוח להחלפת שתלי סיליקון בשל רשלנות רפואית?

החלפת שתלי סיליקון בשל רשלנות רפואית היא דבר מצער מאוד אשר יכול היה להימנע אם הרופא המנתח היה פועל כראוי. איך יכולה להתקיים רשלנות רפואית בניתוחי חזה בהם מוחלפים שתלי סיליקון? ומה אפשר לעשות בנידון? המשיכו לקרוא ולמדו עוד על הנושא.

ניתוחים להחלפת שתלי סיליקון הם עניין שבשגרהרשלנות החלפת שתלי סיליקון

בדרך כלל ניתוח להחלפת שתלי סיליקון נדרש לאחר שנים רבות משום שהתוקף של השתלים פג או משום שהשתלים, במהלך השנים, נפגמו. זה דבר רגיל שרוב הסיכויים שכל אישה שעברה ניתוח הגדלת חזה תצטרך לעשות. סיבות להחלפת שתלים מסיבות רפואיות יכולות להיות דליפת סיליקון מהשתל, דלקות, קרעים או פשוט רצון להחליף לשתלים מהדור החדש.  ישנם גם מקרים בהם האישה מחליטה להחליף את השתלים בשל סיבות רפואיות או אסתטיות, למשל: שינויים בגוף לאחר הריונות והנקות, רצון לשנות את הגודל של השתל לקטן או גדול יותר, רצון לשנות את הצורה של השתלים ועוד סיבות רבות ומגוונות.

כאשר ניתוח החלפת שתלי סיליקון נעשה מרצונה האישי של האישה או מתוך בעיה רפואית נורמטיבית שהתפתחה הם מקרים תקינים שאין בהם להעיד על רשלנות או בעייתיות מצד הרופא המנתח. במצבים בהם ניתוח להחלפת שתלים הוא נחוץ והם אינם משני הסוגים שציינו לעיל, ייתכן שהם נגרמו עקב רשלנות רפואית ויש לבדוק האם המקרה יכול להתגבש לכדי עילת תביעה ברשלנות רפואית.

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית יכולה להתקיים בכל אחד ואחד מתחומי הרפואה, בשלבים שונים ורמות שונות. רשלנות רפואית יכולה להתרחש עקב גילוי מאוחר של מחלה בשל אבחון שגוי, טיפול לא נכון, הנחיות לא נכונות, אי יידוע של המטופל לגבי סיבוכים אפשריים ועוד. ברשלנות רפואית המבחן הקובע הוא מבחן הרופא הסביר ותמיד יש צורך להוכיח שנגרם נזק, ושאותו נזק נגרם באופן ישיר כתוצאה מההתנהגות הרשלנית של הרופא או של המוסד הרפואי. במבחן הרופא הסביר בית המשפט יבחן האם הרופא פעל לפי הסטנדרטים שהיו נהוגים בקהילה הרפואית בזמן שנערך הניתוח להחלפת שתלי סיליקון. האם כל רופא סביר אחר היה נוהג כפי שהוא נהג באותה סיטואציה ובאותה נקודת זמן. מבחינת הנזק, יהיה על התובעת להוכיח שנגרם לה נזק ממשי עקב ההתנהגות הרשלנית של הרופא. צריך להראות גם קשר סיבתי – בגלל שהרופא עשה את א׳ (כלומר: הפעולה הרשלנית) קרה ב׳ (כלומר: הנזק). אם התרחשה רשלנות רפואית אך לא נגרם למטופלת נזק, לא תוכל לקום עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית בעת החלפת שתלי סיליקון

ישנן הסתבכויות רבות שיכולות להוביל להחלפת שתלי סיליקון בעקבות התנהגות רשלנית של הרופא המנתח או של המוסד הרפואי. במאמר זה אנחנו לבחר לציין את המקרה של דליפת שתלים.

בבתי המשפט נידונו מספר לא מועט של תביעות רשלנות רפואית עקב דליפות של שתלי סיליקון. היו אף תביעות רבות שהתקבלו אפילו במקרים בהם המטופלת, או התובעת במקרה זה, חתמה על טופס הסכמה במקרים בהם היא התבקשה לחתום על הטופס במועד ממש סמוך למועד הניתוח.

אז אם את חוששת שנפגעת מרשלנות רפואית המצריכה החלפת שתלי סיליקון, בכדי להבין אם המקרה הספציפי שלך יכול להקים עילת תביעה ברשלנות רפואית יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום.

הגשת תביעת רשלנות רפואית עקב החלפת שתלי סיליקון לקויה

ישנם המון דברים שצריכים להיבדק כאשר רוצים להגיש תביעת רשלנות רפואית. יש לבדוק את הפן המשפטי, מבחינת החקיקה והפסיקה, וכן את הפן הרפואי, מבחינת הידע שהיה קיים בקהילה הרפואית בזמן שבו התבצע האירוע הרשלני וכן לבחון אם התנהגותו של הרופא הייתה סבירה, במקרים מסוימים אם התנהגות המוסד הרפואי הייתה תקינה.

בכדי לברר זאת לעומק יש לפנות אל עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית ולו ניסיון בתביעות דומות. עורך דין המתמחה בתחום זה יוכל להקשיב לסיפור שקרה ולהמליץ אם כדאי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית או שמא המקרה אינו מתגבש לכדי עילת תביעה.

דילוג לתוכן