רשלנות רפואית בשאיבת שומן עצמי למילוי החזה

האם החלום יכול להפוך למציאות? שאיבת שומן ממקום לא רצוי והעברתו לחזה, נשמע מושלם. ניתוחים להסרת שומן נמצאיםרשלנות רפואית בשאיבת שומן עצמי למילוי החזה כאןכבר הרבה זמן והשימוש בשומן לא רצוי והעברתו לחזה עשוי לקרוץ לנשים רבות. אולם, מה קורה כאשר המצב מסתבך והניתוח למילוי חזה נעשה בצורה רשלנית?

החלום עשוי להפוך לסיוט. במקרים של רשלנות רפואית בניתוחי חזה יכול להיגרם לאישה לא רק נזק גופני אלא גם נזק נפשי וייתכן שהיא תצטרך לעבור ניתוחים נוספים בעקבות הרשלנות. המשיכו לקרוא ולמדו עוד על הליך מילוי החזה בשומן ועל רשלנות רפואית.

כיצד נערך הליך מילוי החזה על ידי שומן הלכה למעשה?

תהליך זה משקף את החלום של כולנו. מי מאיתנו לא עמדה מול המראה וחשבה לעצמה שאת השומן מהירכיים או מהבטן היא הייתה בשמחה מעבירה לחזה. כנראה שכולנו היינו שם.  מה שבעיקר מרשים נשים בניתוח הזה הוא השימוש בחומר טבעי שכבר נמצא אצלנו בגוף. זאת לעומת שתלי הסיליקון שהם למעשה גוף זר שמושתל בתוך החזה שלנו. כאשר משתמשים בשומן מהגוף שלנו התוצאה היא יותר בריאה ויותר טבעית וגם התחושה בזמן המגע נעימה יותר.

אילו נשים מתאימות להזרקת שומן למילוי החזה?

  • נשים שיש להן חזה יחסית קטן ומספיק שומן באזורים כמו המותניים והבטן (נקראים: אזורים תורמים) יוכלו לעבור את ההליך הזה.
  • נשים שהחזה שלהן לא סימטרי או שהן רוצות שהחזה שלהן יהיה יותר מלא בחלקו העליון, יכולות גם לעבור הזרקת שומן לחזה.
  • גם נשים שרוצות להגדיל את החזה שלהם ממש במעט תוך כדי שמירה על המראה הטבעי, מומלץ להן לעבור את ההליך של הזרקת שומן עצמי למילוי החזה.

לאילו נשים ניתוח הזרקת שומן עצמי לחזה אינו מתאים?

  • נשים שמעוניינות לבצע הגדלת חזה דרמטית בניתוח אחד, לרוב לא יוכלו להשתמש בשיטה זו ולכן יהיה עליהן לפנות לשיטות אחרות, כמו השתלת שתלי סיליקון.
  • אם את מאוד רזה ואין לך שום מצבורי שומן באזורים התורמים, לא תוכלי לעבור את ההליך הקוסמטי הזה.
  • נשים שיש להן חזה מאוד גדול ונפול גם לא מתאימות להליך זה ויצטרכו לבחור הליך אחר.

על רשלנות רפואית

שאיבת שומן עצמי למילוי החזה הוא הליך מסובך בו בעצם נדרשות שתי פעולות – גם שאיבה של השומן וגם הזרקתו באזור החזה.  רשלנות רפואית יכולה להתקיים בכל מיני צורות ובכל מיני שלבים, למשל:

רשלנות רפואית באי יידוע המטופלת לגבי הסיכונים הכרוכים בהליך. רשלנות רפואית בסיווג לא נכון של המטופלת. למשל: מטופלת שאינה מתאימה לעבור את ההליך הזה בכל זאת עוברת את ההליך והתוצאות אינן טובות. רשלנות רפואית בזמן הניתוח. למשל: אם השתמשו בכלים לא נקיים מספיק שגרמו לזיהום, רשלנות בהרדמה או רשלנות רפואית בבדיקות ההכנה לניתוח.

אם את חוששת שנפגעת מרשלנות רפואית בשאיבת שומן עצמי למילוי החזה עליך לפנות לעורך מומחה בתביעות רשלנות רפואית בכדי לברר את פרטי המקרה לעומק.

מה חייבים להוכיח בתביעת רשלנות רפואית?

בכל תביעת רשלנות רפואית יש צורך להוכיח את שלושת האלמנטים הללו: מבחן הרופא הסביר, נזק וקשר סיבתי. מבחן הרופא הסביר הוא המבחן העיקרי אותו בודקים בתי המשפט לקביעת רשלנות רפואית. במבחן הרופא הסביר בית המשפט בודק האם הרופא הנידון התנהג בצורה סבירה שבה כל רופא סביר אחר במצבו היה נוהג. כחלק ממבחן זה, נבחנת גם התנהגותו של הרופא, האם היא הייתה סבירה ביחס לידע הרפואי שהיה מצוי בידי הקהילה הרפואית בזמן שקרה האירוע הרשלני לכאורה.

הנזק הוא גם אלמנט עיקרי ובלעדיו לא תוכל לקום עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בשאיבת שומן עצמי למילוי החזה. על התובעת להוכיח שנגרם לה נזק ממשי, הנזק יכול להיות פיזי או נפשי. היא תצטרך להוכיח זאת על ידי הצגת בדיקות ומסמכים רלוונטיים המעידים על כך שנגרם נזק.

הקשר הסיבתי הוא עוד אלמנט שמוכרחים להוכיח. על התובעת יהיה להוכיח שישנו קשר של סיבה ותוצאה בין ההתנהלות הרשלנית של הרופא לבין הנזק שנגרם לה.

מן הפסיקה

במקרה שבו המטופלת עברה את ההליך ולאחר מכן לא נשמעה להוראות הרופא והסירה את חזיית הספורט (שיש ללבוש למשך 6 שבועות) לפני הזמן ומכך נגרם לה נזק. אומנם נגרם למטופלת נזק אחרי הניתוח אך הוא לא קשור לפעולותיו של הרופא.

דילוג לתוכן