ניתוח הרמת חזה הינו הליך כירורגי שנועד לעיצוב והרמה של שדיים נפולים. כיום נשים רבות סובלות משדיים נפולים ומעוניינות לשפר את המראה האסתטי ולהעלות את תחושת הביטחון העצמי באמצעות ניתוח הרמת החזה.
תופעת השדיים הנפולים הינה תופעה נפוצה ומתרחשת בעקבות מגוון רחב של גורמים. כך למשל הריון, הנקה ועלייה במשקל זוהו כגורמים המגבירים את שכיחות התופעה. כמו כן, שדיים נפולים מתרחשים לא אחת כתוצאה מגורמים גנטיים המשפיעים על רקמות השד ודלדולה.
במהלך הניתוח להרמת חזה מתבצע חתך בעור אשר מקיף את הפטמה וממנו ניתן לבצע את ההרמה הכירורגית. כמו כן, ישנן שיטות נוספות המשתנות ממקרה למקרה בהתאם לנסיבותיו.
רשלנות רפואית בבדיקות המקדימות לניתוח הרמת חזה
ניתוח הרמת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, כלומר ניתוח לא דחוף אשר אינו מבוצע במצב של סיכון חיים. כתוצאה מאופיו של ניתוח זה, על הצוות המטפל מוטלת חובה מוגברת של גילוי והסבר של מכלול הסיכונים והסיבוכים העלולים להתרחש בהליך, ללא לחץ של ביצוע הניתוח אצל המטופלת.
אי מילוי חובה זו יכול להוות העדר הסכמה מדעת, המהווה עילת רשלנות רפואית בהתאם לחוק זכויות החולה. כמו כן, על הגורם המטפל לערוך שורה של בדיקות מקדימות בטרם ביצוע הניתוח, על הרופא לבחון האם ישנם סיכונים שונים העלולים להשפיע על תוצאות ההליך והאם המטופל מתאים להליך מבחינה רפואית.
כך למשל יש לבחון האם קיימות רגישויות מיוחדות לחומרי ההרדמה או לחומרים המוזרקים בניתוח עצמו. במידה והצוות המטפל לא אבחן כראוי וערך ניתוח על בסיס דיאגנוזה שגויה, המטופלת עלולה לחוות נזקים אסתטיים ותגובות שליליות של הגוף אל הניתוח.
במקרים קשים יותר, ייתכנו נזקים שונים ותופעות לוואי מעבר לפגיעה האסתטית, אשר יכולים לנוע בין תופעות זמניות כמו זיהומים ודלקות, וכלה בנזקים פרמננטיים בגוף המטופלת.
רשלנות רפואית בביצוע ניתוחי הרמת חזה
ניתוח הרמת חזה משתנה מאישה לאישה ודורש מומחיות וניסיון. הליך הניתוח משתנה בהתאם לשורה של פרמטרים כמו גיל, צורה, גודל השדיים הנפולים ומצב העור. במידה והניתוח בוצע בצורה לקויה שלא בהתאם למצופה, עלולים להיגרם נזקים ופגיעות אסתטיות.
יש לבחון האם הצוות המטפל ביצע את הניתוח על פי הנהלים המקובלים, והאם שיטת הניתוח ואופן ביצועה, עולים בקנה אחד עם הפרקטיקה הרפואית המקובלת באותו תחום. לשם כך יש להיעזר במומחים רפואיים אשר יבחנו את קיומו של המחדל באם ישנו.
לשם הוכחת נזקים או מחדלים אלו, יש לבסס את הטיעונים באמצעות הוכחות וראיות. בכל הנוגע לתביעות רשלנות רפואית, יש להביא תימוכין באמצעות חוות דעת מומחים המתמחים בתת התחום של הכירורגיה הפלסטית, אשר מבינים את הליך ניתוח הרמת החזה על אופניו והשלכותיו השונות.
המומחים יכולים לתת ולהעיד על חוות דעתם, הן מן הפן הנזיקי, דהיינו תיאור הנזק הפיזי שנגרם בעקבות הניתוח הכושל, והן לעניין הוכחת מעשה הרשלנות והקשר הסיבתי בינו לבין הופעת הנזק.
חשוב לציין כי לא בכל מקרה בו הלקוחה אינה שבעת רצון מן התוצאה שהתקבלה לאחר הניתוח, ניתן לתבוע בגין עילת רשלנות רפואית. יש לבחון האם בוצעו כל ההליכים והנהלים כראוי, והאם מעבר לכך, נגרם נזק ממשי.
אמנם ניתן כיום לקבל סוגי פיצויים שונים מכוח דיני הנזיקין, אף בלא הוכחת נזק פיסי ממשי, אך יש לבחון אלמנטים אלו בזהירות ובדקדקנות על פי נסיבות המקרה באמצעות מומחה רפואי ומשפטי.
כיצד ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בהרמת חזה?
לאחר שסקרנו את מגוון האפשרויות שבהן עלולה להתרחש הרשלנות הרפואית, הן בהליך הטרום ניתוחי ושלבי האבחון, הן במהלך הניתוח עצמו, והן בשלבים הבתר ניתוחיים, יש לבחון האם נגרמו נזקים כתוצאה ממחדל או ממעשה רשלני אקטיבי שבוצע על ידי אחד מהגורמים האחראים או המטפלים.
במידה ותשובה זו נענית בחיוב, ניתן להגיש לבית המשפט תביעה בגין רשלנות רפואית או לנהל משא ומתן עם בית החולים וחברות הביטוח לקבלת פיצוי הולם והוגן.
בכל התנהלות סבוכה זו, הדורשת ידע רפואי רב יחד עם ניסיון משפטי עשיר, מומלץ להיוועץ יחד עם גורם מנוסה ובקיא בתת תחום זה. גורם זה יוכל להכווין לביצוע דרך פעולה מיטבית עבור הלקוח לשם קבלת פיצוי הוגן וראוי אשר זכאית לו הלקוחה הנפגעת.
אולי יעניין אותך גם:
רשלנות רפואית במהלך החלפת שתלים בחזה