רשלנות רפואית קרע בקופסית

ניתוחי חזה הם בין הניתוחים הפלסטיים הפופולריים ביותר וכחצי מכל הניתוחים הפלסטיים המבוצעים בישראל הם ניתוחים להגדלתרשלנות רפואית קרע בקופסית חזה. עם זאת יש לזכור שמדובר בניתוח, וכמו כל ניתוח טמונים בהליך זה סיכונים לא מעטים וכמו בכל ניתוח אנו מפקידות את גופנו בידי רופא בו אנחנו בוטחות. אך מה קורה במקרים בהם המנתח הפלסטי עשה טעות במהלך הניתוח אשר גרמה למטופלת לנזק? ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית.

אחד מהסיכונים הכרוכים בניתוח להגדלת חזה הוא היווצרות של קופסית בשד. מהי קופסית בשד ואיך זה קשור לרשלנות רפואית. המשיכי לקרוא ולמדי עוד על הנושא.

מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח להגדלת חזה?

ישנן נשים רבות שעוברות הגדלת חזה ללא סיבוכים או בעיות כלל. עם זאת, ישנן לא מעט נשים אשר סובלות מסיבוכים ובעיות, להלן מספר דוגמאות לסיבוכים אפשריים:

מהי קופסית?

היווצרות של קופסית היא עניין שבשגרה וזה מתפתח אצל כל אישה שעושה ניתוח הגדלת חזה. קופסית היא למעשה רקמה אשר נבנית מסביב לשתל, הגוף מזהה את השתל כגוף זר שנמצא בגוף ובאופן טבעי נבנית הרקמה הזו מסביב לשתל בכדי להפרידו מגופנו.  הבעיה מתחילה כאשר הקופסית, הרקמה שגם נקראת ״קפסולה״ מתקשה. ישנם מקרים רבים בהם הקופסית מתקשה אך האישה לא תרגיש זאת. ישנן רמות שונות של התקשות של הקופסית, הדרגה החמורה ביותר נקראית ״התכווצות קופסית״.

מאחר והקופסית היא דבר טבעי שקורה בגוף, היא יכולה להיווצר בכל אחד מהשדיים ואף בשניהם בו זמנית. היא עלולה לגרום לכך שהשד ישנה את צורתו באופן לא מחמיא, היא יכולה לגרום לאי נוחות ואף לכאבים.

האם התקשחות קופסית נחשבת רשלנות רפואית?

אם הקופסית המכווצת נגרמה עקב מעשה רשלני של הרופא ואם עקב כך נגרם למטופלת נזק (למשל: כאב, אי נוחות וצורך בניתוח נוסף) ייתכן וזה יחשב כעילה לתביעת רשלנות רפואית. במקרה שהוגש לבית המשפט זכתה התובעת לפיצוי בסך 200,000 שקלים. התובעת בתיק זה עברה שני ניתוחי הגדלת חזה. למרבה הצער הייתה צריכה לעבור מספר ניתוחים נוספים בשל בעיות שהתעוררו לאחר הניתוח, אחת מהן הייתה שהשדיים שלה נותרו מצולקים ואף לא סימטריים, זאת עקב היווצרות קופסית מכווצת.

בזמנו, כאשר התובעת חתמה על טופס ההסכמה לניתוח לא הייתה מצוינת בו מילה בנוגע לכך שישנו סיכון להיווצרות קופסית מכווצת שעשויה לגרור סיבוכים, הפרעות קוסמטיות ואף צורך בניתוחים נוספים. בנוסף, הרופא גם הפר את חובתו להציג בפני החולה את כל הסיבוכים האפשריים ושעלולים לעלות מהניתוח הגדלת חזה.

כפי שציינו לעיל, בית המשפט שדן בתביעה קבע שהדין הוא עם המטופלת ופסק לה פיצויים בגובה 200,000 שקלים.

באילו מקרים לא תקום עילה לרשלנות רפואית?

כאשר בית המשפט דן בתביעות של רשלנות רפואית המבחן העיקרי שעומד מולם הוא מבחן הרופא הסביר. באמצעות מבחן זה בוחן בית המשפט האם הרופא פעל בהחלטותיו לפי הנורמות המקובלות, בצורה סבירה שבה היה נוהג כל רופא אחר והאם הוא פעל לפי הידע שהיה נתון בידי הקהילה הרפואית בזמן שבו המקרה קרה.

אם כך, במידה והרופא פעל בצורה סבירה, בצורה שבה כל רופא אחר, ״הרופא הסביר״, היה נוהג לו היה בנעליו וכן הוא לא התעלם מהפרקטיקות הרפואיות ומהידע הרפואי שהיה מצוי בזמנו – לא יחשב המקרה כרשלנות רפואית.

כמו כל ניתוח אחר, ניתוח להגדלת חזה כרוך במגוון סיכונים ועליך ליידע את עצמך לגביהם טרם הניתוח, לחקור אותם ולהבינם לעומק.  במידה ואת חוששת שנפגעת מרשלנות רפואית עקב קרע בקופסית, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום דיני נזיקין וברשלנות רפואית בכדי לקבל חוות דעת מוסמכת. אנחנו סומכים בעיניים עצומות על הרופאים שלנו, וזה טוב שזה ככה, אך, גם רופאים הם בני אדם והם עשויים לעשות טעויות. מטעויות אלה יכולה לעיתים לעלות עילת תביעה בגין רשלנות רפואית ואף קבלת פיצוי כספי, בהתאם להחלטת בית המשפט.

דילוג לתוכן