מזותליומה היא שם של אחד מסוגי הסרטן אשר מתפתחים באזור של הריאות. סרטן מזותליומה הוא גידול סרטני ממאיר אשר נמצא על הקרום העוטף את הריאות. זהו סרטן נדיר אשר מקושר באופן ישיר לחשיפה לאסבסט. סרטן מזותליומה הוא סרטן קטלני אשר לא ניתן לריפוי.
על אף שסרטן המזותליומה אינו ניתן לריפוי, עדיין עשויה להתרחש רשלנות רפואית. רשלנות רפואית יכולה להתרחש, למשל, באבחון שגוי או בביצוע ניתוח באופן לא מקצועי. מה זה מזותליומה? מה זה רשלנות רפואית ואיך יכולה לקרות רשלנות רפואית במקרה של סרטן מזותליומה? המשיכו לקרוא ולמדו עוד על הנושא של רשלנות רפואית מזותליומה.
מהי מזותליומה?
כפי שציינו לעיל סרטן מזותליומה הוא סרטן בקרום של הריאות וסרטן זה לרוב מתפתח בעקבות חשיפה לחומר שנקרא אסבסט. נראה שהבעיה העיקרית עם אסבסט, אשר גורמת לסרטן זה, היא שכאשר נושמים את האסבסט חלקיקים קטנטנים ממנו נדבקים לקרום הריאה ולאחר זמן מה שהם שם, אחרי המון שנים, נוצרות מוטציות שיכולות להפוך לגידול סרטני ממאיר. מזותליומה הוא סרטן יחסית נדיר ובישראל בכל שנה מאובחנים כ-50 חולים בסרטן זה. סרטן מזותליומה אינו עובר בתורשה, כמובן שאינו מדבק ו-9 מתוך 10 מקרים של סרטן זה מקושרים לחשיפה לאסבסט.
מהם תסמיני מזותליומה?
התסמינים העיקריים של מזותליומה הם כאבים באזור החזה וקוצר נשימה, חלק מהאנשים יחוו גם צרידות או שיסבלו שיעול כרוני. תסמינים נוספים עשויים להיות עייפות, ירידה במשקל וחוסר תיאבון. בשל כך שאלו תסמינים אשר יכולים להעיד על מגוון של מחלות ומצבים, לעיתים האבחון של סרטן מזותליומה לוקח זמן.
כיצד מאבחנים מזותליומה?
בשל התסמינים של סוג סרטן זה, בדרך כלל החולה יפנה ראשית לרופא המשפחה שלו. רופא המשפחה יבדוק את המטופל ויחליט לאיזה בדיקות נוספות יש לשלוח אותו והאם יש צורך שהמטופל יפנה לבית החולים או לרופא מומחה אחר. בכדי לבדוק את אזור החזה יתבצע צילום, למשל סריקת CT אשר תוכל להראות את המיקום של סרטן המזותליומה וכן לראות אם נשלחו גרורות למקומות אחרים בגוף. בנוסף, אם המטופל סובל ממים בריאות, ניתן לקחת דגימה של הנוזל על ידי החדרת מחט כאשר המטופל נמצא בהרדמה מקומית. את הנוזל ניתן לשלוח למעבדה ולבדוק האם יש בו תאים של סרטן מזותליומה.
את האבחנה הסופית יש לעשות על ידי בדיקת ביופסיה לשם קבלת אישור מהמעבדה. לעיתים גם לאחר ביופסיה האבחנה לא תהיה לגמרי ברורה וזאת משום שלעיתים ישנו קושי להבדיל בין סרטן מזותליומה לבין מחלות אחרות. כאשר האבחנה אינה ברורה, בדרך כלל, ישלחו את דגימות הביופסיה למעבדה נוספת בכדי לראות האם מגיעה אותה אבחנה.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית מתארת מצב שבו ניתנו שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, על סטייה זו לגרום לנזק אצל המטופל אשר ללא הסטייה לא היה קורה. רשלנות רפואית נידונה בתחום של דיני הנזיקין ואם אפשר להוכיח התנהגות רשלנית ונזק שנגרם ישירות בעקבותיה, ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. כאשר רוצים להוכיח רשלנות רפואית יש לעשות זאת בעזרת חוות דעת רפואית של רופא מומחה באותו תחום רפואי בו נדונה התביעה. ברשלנות רפואית לא צריכה להיות כוונה של הרופא או הגורם הרפואי לפגוע במטופל שהאי סביר להניח שהרופא ביקש לסייע למטופל והנזק שהוא גרם לא נעשה בכוונה אלה בטעות או בעקבות רשלנות.
אם הצלחנו להוכיח את שלושת התנאים המצטברים ברשלנות, נוכל להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. שלושת התנאים המצטברים הינם: רשלנות, נזק וקשר סיבתי.
באילו נסיבות תקום רשלנות רפואית בסרטן מסוג מזותליומה?
רשלנות רפואית בסרטן מסוג זותליומה יכולה להתרחש בכל מיני מצבים, לדוגמה: אבחון מאוחר של המחלה, רשלנות רפואית תוך כדי הניתוח, רשלנות רפואית בפיקוח לאחר הניתוח ועוד. ישנם מקרים נוספים של רשלנות רפואית בסרטן מזותליומה, למשל: פענוח לא נכון של תוצאות הסריקות או הביופסיה, שימוש בטיפול המתאים למחלה אחרת בגלל אבחון שגוי ועוד.
במידה והתרחשה רשלנות רפואית בסרטן מזותליומה יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שהוא יוכל לסייע לכם לבחון את הסיכויים שלכם לתביעה והאם ניתן להוכיח במקרה שלכם את שלושת האלמנטים המצטברים הדרושים להוכחה בכדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.