רשלנות רפואית בכירופרקטיקה

רשלנות רפואית בתחום הכירופרקטיקה ושל כירופרקטכירופרקטיקה היא שיטת טיפול שמתמקדת בטיפול בבעיות מגוונות באמצעות סדרה של מניפולציות המבוצעות על עמוד השדרה של המטופל. מאחר ואזור עמוד השדרה מכיל סיבי עצבים רבים, במקרים לא מעטים תזוזה של חוליות או שחיקה של דיסקים עלולות לבוא לידי ביטוי בכאבי ראש ומיגרנות, כאבים באזורים שונים בגוף, תחושות של זרמים בידיים וברגליים ועוד.

במהלך הטיפול הכירופרקט מבצע תהליך אבחון שבו הוא מנסה לרדת לשורש הבעיה ולאחר מכן הוא מניע את החוליות השונות בעמוד השדרה באמצעות ידיו ואצבעותיו. בנוסף לכך, הכירופרקט גם מנחה את המטופלים שלו לבצע תרגילים שונים בביתם.

באילו תחומים מטפל הכירופרקט?

הטיפול הכירופרקטי מיועד עבור אנשים שסובלים מכאבי גב וצוואר, עבור אנשים עם בעיות באגן וברגליים, עבור אנשים שסובלים מתחושות של נימול בגפיים (חוסר תחושה), עבור אנשים שסובלים ממיגרנות, כאבי מפרקים, פציעות ספורט שונות במערכת השרירים, השלד והמפרקים, עבור הסובלים מעקמת, פריצת דיסק, בלט דיסק ועוד.

בדרך כלל הטיפול הכירופרקטי כרוך במספר פגישות בהתאם למידת החומרה של הבעיה. את השינוי בתחושה הכללית ניתן להרגיש כבר לאחר הטיפול הראשון וככל שהבעיה כרונית וממושכת יותר, כך משך הטיפולים יהיה ארוך יותר וכמות הפגישות הטיפוליות תהיה רבה יותר.

חשוב להבין כי סביב מקצוע הכירופרקטיקה קיימת מחלוקת משמעותית ושנכון לכתיבת שורות אלה, המקצוע נכלל תחת הגדרת המטריה של הרפואה המשלימה או האלטרנטיבית. עוד חשוב לציין כי מקצוע הכירופרקטיקה עוסק בפעולות לא פולשניות ושהכירופרקט לא מבצע ניתוחים או בדיקות שדורשות ציוד בדיקה מתקדם. עם זאת, ישנו מגוון רחב של מצבים שבהם חל איסור מוחלט על מתן של טיפול כירופרקטי עקב בעיה שדורשת התייחסות מיוחדת לעמוד השדרה.

רשלנות רפואית באבחון

אמנם ניתן לטפל בעזרת כירופרקטיקה במגוון רחב ביותר של מצבים רפואיים, אך במקרים מסוימים השימוש בכירופרקטיקה עלול להסב נזק רב למטופלים. לפיכך, לפני שמפנים את החולה לטיפול כירופרקטי יש לבצע לו מגוון של בדיקות אבחון וגם כאשר החולה מגיע לכירופרקט, על המטפל להיות בטוח כי המטופל כשיר לעבור את הטיפול.

במידה והחולה סובל מסרטן גרורתי, מפריצת דיסק שהובילה לנזק נוירולוגי או משלל מצבים שקצרה היריעה מלהרחיב אודותיהם, חל איסור מוחלט לטפל בו באמצעות כירופרקטיקה. לפיכך, כאשר מופיעים תסמינים מסוימים שיש בהם כדי להעיד על קיומו של אחד מהמצבים הנ"ל ועוד רבים אחרים, חלה על הכירופרקט החובה להפנות את המטופל לבדיקות רפואיות שיכולות להיות למשל MRI או CT לצורך אבחון מעמיק של המקור לתסמינים מהם הוא סובל.

ג.ר מאשדוד למשל, הגיע לטיפול כירופרקטי בעקבות כאבי גב מהם סבל. כבר לאחר הטיפול השני סבל ג.ר מתופעה שנקראת כף רגל שמוטה. חרף כך, הכירופרקט המליץ לג. ר שלא יפנה לבדיקה רפואית והסביר לו כי מקור הבעיה בדלקת בעצב ותו לא. לפי כל הפרוטוקולים המקובלים בתחום במצב של כף רגל שמוטה יש לטפל באופן מידי על מנת למנוע נזק בלתי הפיך לעצבים.

לרוע המזל, בסופו של דבר ג.ר אכן סבל מנזק קבוע ואיבד את התחושה בכף רגל ימין. בפסק הדין נכתב כי לו היה מאבחן הכירופרקט את הבעיה במועד המתאים, ניתן היה להציל את כף רגלו של התובע ולפיכך נפסקו לו פיצויים על סך מאתיים אלף ₪.

רשלנות רפואית בטיפול כירופרקטי

במקרים מסוימים גם אם המטופל כשיר לעבור טיפול כירופקרטי, עדיין ניתן לגרום לו נזקים חמורים ביותר כתוצאה מרשלנות. טיפול שנעשה בחוסר מיומנות וברשלנות יכול להוביל לנזקים כיוון שעמוד השדרה הוא איבר עדין ביותר ופעולות אלימות מדי או אגרסיביות מדי בהחלט יכולות לגרום לבעיות רפואיות מסוימות. על מנת להוכיח כי מקור הנזקים שנגרמו לתובע הוא בטיפול הכירופרקטי יש להצטייד בחוות דעת רפואית של רופא מומחה מתחום האורתופדיה או הכירופרקטיקה.

בחוות הדעת הרפואית על הרופא או הכירופרקט המומחה לסקור את כל הספרות המקצועית הרלוונטית לנושא התביעה, לדון בנסיבות המקרה ולהראות כיצד כל כירופרקט אחר היה פועל אחרת תחת אותן הנסיבות. כמו כן על חוות הדעת להבהיר כי לו היה הטיפול מתבצע באופן שונה ומקצועי יותר, הנזק שנגרם לתובע היה יכול בקלות להימנע.

אולי יעניין אותך גם:

רשלנות רפואית בכריתת גידול בעמוד השדרה

דילוג לתוכן