רשלנות רפואית בטיפולי פיזיותרפיה

רשלנות רפואית בטיפולי פיזיותרפיהפיזיותרפיה הוא מקצוע פרא-רפואי שיקומי, הנועד לסייע לאנשים הסובלים ממגבלות בתנועה, עקב פגיעות ופציעות הנובעות ממקורות שונים כגון מחלה או תאונה.

במסגרת טיפול הפיזיותרפיה, ניתן לחזק את השרירים, להרחיב את טווחי התנועה, להקל על כאב ולמנוע הישנותו. הפיזיותרפיה כוללת בתוכה גם את טיפולי ההידרותרפיה, הנעשים בבריכה מחוממת, על מנת לנצל את יתרונות המים בטיפול השיקומי.

בכל הנוגע לרשלנות רפואית, התחום הפרא-רפואי אינו שונה מן התחום הרפואי, שכן גם על הפיזיותרפיסט מוטלת חובת זהירות כלפי מטופליו. עליו להעניק טיפול התואם את סטנדרט הטיפול המקובל ולהפעיל שיקול דעת מקצועי. לא עשה כן וגרם בכך לנזק למטופל, יכול ותוטל עליו. אחריות בגין רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית בטיפולי פיזיותרפיה, יכולה לבוא לידי ביטוי בשלב האבחון ובשלב הטיפול עצמו.  

רשלנות באבחון

טיפול פיזיותרפיה, תחילתו בשלב האבחון, שהרי המטפל לא יוכל לבנות תכנית טיפולים טובה ללא אבחון הבעיה ממנה סובל המטופל. אבחון שגוי עלול להוביל להחמרת מצבו של המטופל ולגרום לו לנזקים אשר לא היו מתרחשים, לולא הרשלנות באבחון.

ניתן להצביע על שני מקרים מרכזיים של רשלנות באבחון, האחד נובע ממחדל של המטפל לקבל את כל המידע הרפואי הרלוונטי והשני נובע מהעדר מומחיות מתאימה. לשם אבחון המטופל, על המטפל לקבל לידיו את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, למשל, תוצאות של בדיקות וחוות דעת של רופא מומחה (כמו אורתופד או ראומטולוג).

כאשר לא דאג המטפל לקבל את כל המידע הרפואי הרלוונטי ולא ערך בירור מקיף כנדרש אודות מצב המטופל, הרי שהדבר יכול להוביל לאבחון שגוי ולבניית תכנית טיפולים לא מתאימה, אשר תחריף את מצבו של המטופל.

רשלנות באבחון יכולה לנבוע גם מהעדר מומחיות מתאימה. במה דברים אמורים? פיזיותרפיה הוא תחום רחב, המתחלק לתתי תחומים. על כן, ישנה חשיבות רבה לכך כי המטופל יאובחן ויטופל על ידי פיזיותרפיסט המתמחה בסוג הבעיה ממנה הוא סובל.

כך למשל קורה כי מטופל הסובל מדלקת מפרקים, מאובחן ומטופל על ידי פיזיותרפיסט אשר מתמחה בפציעות ספורט. במצב זה, ייתכן כי הפיזיותרפיסט לא יידע לאתר את מוקד הבעיה ויבנה למטופל תכנית טיפולים אשר אינה מתאימה לו ואף תחריף את מצבו.

טיפול פיזיותרפיה רשלני

במקרים בהם האבחון היה שגוי, סביר להניח כי הטיפול לא יועיל למטופל והוא עלול אף לגרום לו לנזק פיזי חמור, שהרי הטיפול אינו תואם את הבעיה ממנה סובל המטופל.

ישנם גם מצבים בהם האבחון הוא נכון ומדויק, אך עם זאת, הטיפול עצמו בוצע ברשלנות וגרם לנזק, למשל, בשל העדר מיומנות וניסיון של הפיזיותרפיסט ו/או התעלמות מתלונות המטופל על אי יעילות הטיפול או כאבים חריגים מהם הוא סובל.

רשלנות בטיפול יכולה לנבוע גם מאי הצלחה בשמירת התוצאות של הטיפול, למשל, בשל אי מתן הנחיות למטופל על ביצוע תרגילים בבית, אשר אמורים לשמר את תוצאות הטיפול.

הגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית

בכל מקרה של רשלנות בטיפולי פיזיותרפיה, אשר גרמה לנזק פיזי חמור למטופל, בין אם מקורה ברשלנות באבחון ובין אם בטיפול עצמו, יכול המטופל הנפגע, להגיש תביעה לפיצויים בשל הנזקים שנגרמו לו, למשל, הוצאות רפואיות בגין טיפולים משלימים, תרופות וכיוצא בזה, אובדן כושר השתכרות והפסד ימי עבודה, פגיעה באורח החיים.

לשם בדיקת אפשרות של הגשת תביעה, יש לפנות אל עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית. עורך הדין יבחן את נסיבות המקרה, יעיין במסמכים הרפואיים וייתן חוות דעת ראשונית על סיכויי התביעה.

לאחר מכן, יועברו המסמכים הרפואיים אל רופא מומחה, אשר יחווה דעתו האם מדובר ברשלנות רפואית. אם תשובת המומחה היא חיובית, יחל עורך הדין בהכנת כתב התביעה.

אולי יעניין אותך גם:

רשלנות רפואית בארתרוסקופיה – ניתוח לקרע במניסקוס

רשלנות רפואית ברפואת משפחה

דילוג לתוכן