רשלנות רפואית בהצמדת אוזניים

רשלנות רפואית בניתוח להצמדת אוזנייםניתוח להצמדת אוזניים, הוא ניתוח קוסמטי פשוט, אשר נועד לתקן אוזניים בולטות ולהצמידן לראש. בניתוח, מוסרים עודפי עור וסחוס, על פי הצורך, בהתאם לבולטות של האוזניים. הניתוח מתאים הן למבוגרים והן לילדים, כאשר מבוגר עובר את הניתוח בהרדמה מקומית עם טשטוש. ואילו כאשר המנותח הוא ילד, מבצעים הרדמה כללית.

למרות שמדובר בניתוח פשוט, ישנם מקרים של רשלנות רפואית, בהם, למשל, בוצע הניתוח בהעדר התאמה, הניתוח עצמו בוצע ברשלנות, או שהמנתח לא ביצע מעקב רפואי לאחר הניתוח.

כך, נגרם נזק פיזי משמעותי למנותח, אשר לא היה מתרחש לולא ההתנהגות הרשלנית.

חשוב להדגיש כי לא כל ניתוח שנכשל, הוא תוצאה של רשלנות רפואית וישנם מצבים נדירים בהם, נגרם למטופל נזק, שלא ניתן היה ניתן למנוע אותו והוא התרחש למרות שהמנתח והצוות הרפואי, נהגו על פי סטנדרט הטיפול המקובל וכל רופא סביר היה פועל באותה צורה.

רשלנות בבדיקות המקדימות – ביצוע ניתוח בהעדר התאמה

אחד המקרים של רשלנות רפואית בניתוח הצמדת אוזניים, מתרחש עוד בשלב של לפני הניתוח, בשלב הבדיקות המקדימות. בשלב זה, בודק המנתח את המטופל ומאבחן בצורה שגויה את הסיבה לבולטות האוזניים. המנתח קובע כי הפונה מתאים לניתוח, למרות שהוא איננו מתאים. במקום להמליץ לפונה על טיפולים חלופיים ו/או להפנותו לרופא מומחה מתאים, הוא מבצע את הניתוח וגורם למנותח לנזק.

רשלנות בטיפול – הניתוח בוצע ברשלנות

מבין הניתוחים הקוסמטיים השונים, ניתוח להצמדת אוזניים, הוא מבין הפשוטים ביותר וכאשר הוא מבוצע כהלכה, על פי סטנדרט הטיפול המקובל, התיקון האסתטי הוא לכל החיים ואין צורך לחזור על הניתוח פעם נוספת או לעבור טיפולים משמרים. כמו כן, בשונה מניתוחים אחרים, המותירים צלקות, בניתוח זה, לא צריכה להיוותר צלקת, משום שהחתך ממוקם לרוב מאחורי האוזן.

עם זאת, ישנם מקרים בהם המנתח או מי מהצוות הרפואי, עמו הוא עובד, התרשל בביצוע הניתוח וגרם לתוצאה מאכזבת ולצורך לבצע את הניתוח שוב. רשלנות בניתוח עצמו מתרחשת מסיבות שונות, בראשן, העדר מיומנות וניסיון מקצועי מספקים, לביצוע הניתוח בצורה טובה. כך, נגרם למנותח נזק, אשר לא היה מתרחש לו הניתוח היה מבוצע על ידי מנתח מיומן.

רשלנות במעקב לאחר הניתוח

סטנדרט הטיפול הסביר, דורש במקרים רבים, לערוך מעקב רפואי אחרי המטופל, לאחר טיפול מסוים. למשל, כאשר מדובר בבדיקת דם שיש לעקוב אחר תוצאותיה ולהזמין את המטופל לפגישה, בעת הצורך, כדי להמשיך בטיפול, או כאשר מדובר בניתוח. המטרה של המעקב הרפואי, היא לוודא כי מצבו של המטופל טוב ולא נוצרה בעיה או נזק כלשהו, הזקוקים לטיפול רפואי.

כאשר המנתח אינו מזמין את המטופל, לפגישת ביקורת, או מספר פגישות, בהתאם למקובל, הוא יכול לגרום לאי אבחון של בעיה כלשהי שנוצרה כתוצאה מן הניתוח, למשל זיהום, או נזק כתוצאה מההרדמה שנעשתה לפני הניתוח.

אספקט נוסף של המעקב הרפואי לאחר הניתוח, הוא מתן הנחיות למטופל, כיצד לנהוג בתקופה שלאחר הניתוח. למשל, להימנע ממאמץ פיזי ומשכיבה על האוזניים, כשבוע, שבועיים לאחר הניתוח. מחדל הרופא לתת למנותח, הנחיות כאמור, יכול לגרום בין השאר לשטפי דם ובצקות, נזקים אשר לא היו מתרחשים, לו היה המנתח ממלא את חובתו.

הגשת תביעת רשלנות רפואית

בכל מקרה של רשלנות רפואית בניתוח הצמדת אוזניים, יכול הנפגע, להגיש תביעה כספית, בגין הנזקים שנגרמו לו, בעקבות הניתוח. במסגרת התביעה, ניתן לדרוש פיצוי הן עבור נזקים ממוניים כמו: עלות ניתוח חוזר, עלות תרופות, הפסד ימי עבודה וכדומה והן עבור נזקים בלתי ממוניים, כמו עוגמת נפש, דיכאון וכיוצא בזה.

דילוג לתוכן