רשלנות רפואית בבדיקות מוניטור

בדיקות מוניטור הן הליך שגרתי בכל הריון. בדיקות מוניטור מסייעות לנו לעקוב אחד מצבו של העובר ובשלב הלידה אחר הצירים שלרשלנות רפואית בבדיקות מוניטור היולדת. מכך, ניתן להבין שישנה חשיבות עצומה לחיבור המוניטור בצורה נכונה וגם לקריאה של המוניטור בצורה נכונה. מה קורה כאשר הליכים אלה לא מתבצעים כשורה ונגרם מכך נזק לעובר או ליולדת?

רשלנות רפואית בבדיקות מוניטור במהלך ההריון יכולות להשפיע על המשך הטיפול בעובד וביולדת ולכן יש להן חשיבות עצומה. במקרים מסוימים, אם הבדיקות או הקריאה שלהן נעשו בצורה רשלנית שגרמה לנזק, ייתכן ותקום עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.

כיצד פועל מוניטור?

המוניטור הוא מכשיר טכני אשר משומש על ידי הרופאים בשביל להעריך את דפיקות הלב של העובר ובשביל להעריך את הצירים של היולדת.

המוניטור הוא אמצעי ניטור חיצוני אשר פועל על בסיס אולטרסאונד דופלר ובמהלך הבדיקה מונחים שני מתמרים על הבטן התחתונה של האישה.

מה תפקידו של המוניטור בתקופת ההריון והלידה?

במהלך ההיריון ובמהלך הלידה, למוניטור יש תפקיד מאוד חשוב ותוצאותיו נחשבות לדי מדוייקות. בעזרת בדיקות מוניטור לאורך ההריון מתקבל מידע לגבי מצבו הרפואי של העובר. אפשר להקשיב לדפיקות הלב של העובר וכן לתנועתיות שלו בחלל הבטן.

במהלך בדיקת מוניטור אנחנו נדע אם מצבו של העובר טוב או שמא הוא לא טוב והצוות הרפואי צריך להחליט איך לטפל בנושא.

פענוח תוצאות המוניטור ברשלנות

רשלנות רפואית יכולה להתרחש מכך שהמוניטור לא חובר באופן נכון לאישה ההרה, או לאישה היולדת, או מכך שהבדיקה לא פוענחה כראוי. רשלנות רפואית יכולה גם להתרחש באי אבחון מצוקה עוברית, טיפול לא נכון במצוקה עוברית וכדומה.

כמו בכל מקרה של רשלנות רפואית, גם ברשלנות רפואית בבדיקות מוניטור נטל ההוכחה נופל על התובע. מכך, שעל ההורים של העובר, הצד התובע, להראות הוכחות רפואיות (כמו: חוות דעת רפואיות, מסמכים רפואיים ועוד) בכדי להוכיח שאכן התרחשה רשלנות רפואית.

בנוסף, יהיה על ההורים, התובעים, להוכיח את הנזק שנגרם וכן שהנזק נגרם כתוצאה ישירה מהפעולה הרשלנית של הרופא, הצוות הרפואי או המוסד הרפואי.

מתי קמה עילה לרשלנות רפואית בבדיקות מוניטור? 

כאשר בית המשפט מגיע לבחון אם התקיימה רשלנות רפואית או לא, אחד מהאלמנטים שנבדקים הם האם הרופא התנהג בצורה סבירה או לא. האם הרופא התנהג כפי שכל רופא סביר אחר היה מתנהג.

מבחן הרופא הסביר הוא אינו כללי אלא ספציפי. לכן, גם אם הרופא עשה טעות חד פעמית, אין זה משנה, וגם טעות חד פעמית יכולה להיחשב לרשלנות רפואית. במקרה של קריאה לא נכונה של המוניטור, אם רופא סביר היה מאבחן את הבעיה והרופא המטפל לא אבחן אותה, ייתכן ותקום עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.

במבחן הרופא הסביר יש לבדוק גם את הידע הרפואי ואת הטכנולוגיה שהייתה קיימת בזמן שקרה המקרה. כלומר, אם המקרה קרה לפני 30 שנים ואז היה נהוג, בשל הידע שהיה אז לקהילה הרפואית, לפענח את בדיקת המוניטור בצורה שהרופא פיענח אבל היום אנחנו יודעים שזו לא הדרך הנכונה לפענח את הבדיקה, לא תקום עילת תביעה בגין רשלנות רפואית משום שלפני 30 שנה לא היה לרופא את המידע הזה וכל רופא סביר אחר היה מתנהג כמוהו.

חובת הוכחת נזק וקשר סיבתי

ניתן יהיה לקבל פיצוי בתביעת רשלנות רפואית רק אם יש נזק. אם התקיימה רשלנות רפואית אך לא נגרם נזק, אין מקום לתביעת בגין רשלנות רפואית בבדיקת מוניטור.

מעבר לנזק, על התובעים להוכיח גם קשר סיבתי, קרי, שהסיבה לכך שהנזק נגרם הינה ישירה לפעולה הרשלנית שביצע הרופא.

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בבדיקות מוניטור – כך עושים את זה

בכדי לברר האם המקרה שלכם נופל תחת רשלנות רפואית או לא, יש להתייעץ עם עורך דין המומחה לרשלנות רפואית.

עורך דין בעל ידע וניסיון בתחום יוכל להדריך אתכם בכל התהליך ולסייע לכם עם כל החומרים שיש לאסוף, הוא מכיר את המומחים הרפואיים שיכולים לסייע לכם וכן את החקיקה והפסיקה בתחום.

אם אתם חוששים שנפגעתם מרשלנות רפואית בבדיקות מוניטור, פנו לייעוץ משפטי עוד היום ובדקו את הזכאות שלכם לתביעה בגין רשלנות רפואית.

דילוג לתוכן