רשלנות רפואית בהסרת צלקות

רשלנות רפואית בהסרת צלקותהסרת צלקות היא אחת הפרוצדורות הנפוצות בתחום הרפואה האסתטית ושאיפתם של המטופלים, המבקשים לעבור הליך זה, היא להסיר את הצלקת, או לכל הפחות לטשטש את המראה שלה, על מנת להביא לשיפור במראה החיצוני.

צלקת נגרמת מפגיעה של השכבה העמוקה של העור, הנקראת דרמיס, כאשר ישנם סוגים שונים של צלקות ואלו יכולות להיווצר באזורים שונים בגוף. מגוון הטכניקות הקיימות כיום, מאפשרות להסיר או לטשטש את מרבית סוגי הצלקות, אולם, חשוב מאוד להתאים לכל מטופל, את השיטה הטובה ביותר.

כבכל טיפול רפואי, גם בהליך של הסרת צלקות, מתרחשים מקרים של רשלנות רפואית, הבאים לידי ביטוי בין השאר: בבחירה שגויה של שיטת הטיפול מבין מבחר הטכניקות הקיימות, באי עריכת בירור רפואי מקדים טרם הענקת הטיפול, בביצוע הטיפול עצמו בחוסר מיומנות וכן, בשל מחדל הרופא לבצע מעקב רפואי תקין אחר מצב המטופל.

רשלנות באבחון

דוגמא לרשלנות באבחון, היא מצב שבו המטפל אינו מתאים את שיטת הטיפול לסוג הצלקת וגורם בכך לנזק פיזי למטופל. כיום, ישנן מגוון טכניקות להסרת צלקות וכאשר מטופל מעוניין לעבור הליך זה, על הרופא לאבחן נכונה את סוג הצלקת ובהתאם לה, לגוון העור של המטופל ונתונים רלוונטיים נוספים, להתאים לו את הטכניקה המתאימה להסרת הצלקת:

•           טשטוש הצלקת: לעיתים אין צורך בהסרת הצלקת, אלא די בפעולה של טשטוש באמצעות הבהרה, על מנת להשיג את התוצאה האסתטית הרצויה.

•           הסרת צלקות בלייזר: טיפולים אסתטיים רבים מבוצעים בטכניקה של לייזר. זהו תהליך שאיננו פולשני אך מדויק ויעיל מאוד, המסיר חלק ניכר מסוגי הצלקות.

•           ניתוח: ישנם מצבים בהם הסרת הצלקת מתאפשרת רק על ידי ניתוח, למשל, כאשר מדובר על צלקת רחבה במיוחד.

נציין כי רשלנות רפואית באבחון, יכולה להתרחש אף בשלב מקדמי יותר, כאשר הרופא בודק את המטופל ומחליט כי הוא מועמד מתאים לטיפול, כאשר בפועל, ישנם גורמים שונים, אשר שוללים את מועמדתו לטיפול.

למשל, כאשר המטופל עבר טיפול דומה בעבר ללא הצלחה, כאשר סוג העור שלו אינו מתאים לטיפול או כאשר קיימת בעיית עור השוללת טיפול, כאשר ישנה רגישות לחומרים מסוימים, אשר יש בהם צורך על מנת לבצע את הטיפול וכיוצא באלה. מצב זה יכול לקרות הן בשל מחדלו של הרופא לערוך בירור רפואי מקיף טרם מבוצע הטיפול והן בשל בחירתו של הרופא להתעלם מהם.

רשלנות בטיפול

טיפול מקצועי של הסרת צלקות, העומד בסטנדרט הטיפול הסביר, מצריך מן המטפל מיומנות מתאימה, ניסיון וידע בכל הנוגע לתחום הטיפול. אם המדובר בטיפול בלייזר, הרי שהמטפל חייב להכיר את המכשיר היטב ולדעת לעבוד איתו בצורה נכונה ויעילה.

כאשר מדובר על הזרקות, על טשטוש באמצעות הבהרה, על המטפל להכיר את החומרים ואת אופן פעולתם, על מנת לבצע את הטיפול בצורה טובה ונכונה. לבסוף, כאשר מדובר על הסרת צלקת בניתוח, הרי שעל הרופא להיות מנתח מיומן ולבצע את כל ההכנות הדרושות לניתוח.

במסגרת הטיפול, מחויב הרופא לקבל החלטות מתוך שיקול דעת, המבוסס על ניסיונו המקצועי, להיות קשוב למטופל ולנהוג בזהירות הדרושה, על מנת לשמור על בריאות המטופל. כמו כן, כאשר עולה אצל המטפל התלבטות כלשהי, עליו להתייעץ עם מטפל נוסף, בהתאם לנוהל העבודה המקובל.

כאשר לא פעל המטפל על פי כל אלו, הוא חרג הוא מסטנדרט הטיפול הסביר, כאשר התנהגות זו, עלולה לגרום למטופל לנזק פיזי חמור. לעיתים, ניתן לתקן את הנזק על ידי טיפול נוסף, מתקן, של הסרת הצלקות המבוצע על ידי מטפל אחר באותה השיטה או בשיטה שונה, אך ישנם גם מקרים בהם אין אפשרות לעשות כן והמטופל נותר עם הנזקים שגרם הטיפול הרשלני: מראה לא אסתטי של הצלקת, כוויות בעור, כאבים עזים וכיוצא בזה.

לעיתים, נובעת רשלנותו של המטפל מאי ביצוע מעקב רפואי לאחר סיום הטיפול. במצב זה, ייתכן והטיפול בוצע כראוי, אך המטפל אינו מקפיד לבצע מעקב אחר מצב הצלקת, במסגרתו עליו לוודא כי העור מחלים מן הפעולה שבוצעה, לשמוע מהמטופל האם הוא מחלים היטב וכדומה. אי ביצועו של מעקב רפואי תקין, עלול לגרום לאי אבחון של בעיה ומכאן, להחמרתה עקב העדר טיפול.

דילוג לתוכן