5 טיפים חשובים לפני שניגשים אל ועדה רפואית

כדי לקבל זכויות שונות המגיעות לאנשים שחלו, נפגעו, או הפכו לנכים, צריך כידוע לעבור הליך לא פשוט מול ביטוח לאומי. לב ליבו של ההליך הזה הינו הוועדה הרפואית שבפניה צריכים להתייצב. חשוב להבין היטב שלא רק מהות הבעיה, המחלה או הליקויים הרפואיים והתפקודיים הם שישפיעו על תוצאות הוועדה. גם האופן שבו יציג הנבדק לפני חברי הוועדה את מצבו וגם המסמכים שבהם הוא יהיה מצויד יקבעו האם הוועדה תאשר את תביעת הנכות או תדחה אותה.

קיבלתם זימון לקראת ועדה רפואית? אתם מנסים לדעת כיצד להיערך לוועדה זו כשורה ובאופן הנכון? שמעתם מאחרים על הקושי הכרוך בתהליך הבירוקרטי הזה, שעשוי להיות מלחיץ ומעורר חשש? מאמר זה בא להקל עליכם ולהסביר מה קורה בוועדות הרפואית ואיך חשוב וכדאי להתמודד עם העניין.

התנהלות הוועדה הרפואית

הזימון אל הוועדה הרפואית מגיע בצירוף של יום ושעה. בוועדה ימצאו מזכיר/ה ורופא/ה אחד לפחות, שמומחיותו רלוונטית למצבו של התובע (החולה) כפי שהשתקף מהתביעה שהוגשה להכרה בנכות ומהמסמכים הרפואיים שהוגשו. משך הזמן שבו עומדים בפועל מול הוועדה קצר ביותר ולרוב לא עולה על דקות ספורות.

בהחלט ייתכן שהוועדה תכלול שיחה בלבד אך ייתכן גם שתבוצע בדיקה גופנית. קבלת התשובה, לחיוב או לשלילה, לא מתבצעת באותו היום אלא מגיעה בדואר. במידה ותשובת הוועדה שלילית – ניתן לערער עליה בתוך זמן קצוב בהתאם להנחיות ביטוח לאומי. הכנה מוקדמת לוועדה בהחלט משפרת את סיכויי ההצלחה.

טיפים חשובים

כעת, פנינו למספר אנשי מקצוע בנושא מימוש זכויות רפואיות, והם החליטו להעניק לכם 5 טיפים שיעזרו להתכונן לוועדה רפואית על הצד הטוב ביותר:

  1. להגיע בזמן – בהזמנה לוועדה הרפואית מצוינים תאריך, יום ושעה. חשוב מאוד להתייצב בזמן ולא לאחר כדי למנוע עיכובים או דחיות. מי שסבור שלא יוכל להגיע במועד – עליו להודיע מראש בכדי לקבל זימון חדש.
  2. הגיעו מרוכזים – זוהי טעות להניח שהזמן הקצר שעומד לרשות הוועדה הרפואית לצורך דיון בכל מקרה ומקרה עומד לזכותו של החולה. למרות קוצר הזמן ולמעשה אפילו בגללו, חשוב להגיע לוועדה ערניים ולהישאר מרוכזים. חשוב לשים לב לדברי חברי הוועדה, חשוב לענות לעניין ולא להאריך בדברים תפלים שאינם לב העניין.
  3. מסמכים רפואיים – למרות שמסמכים רפואיים מוגשים לביטוח לאומי ביחד עם התביעה, חשוב מאוד להגיע גם לוועדה מצוידים בכל המסמכים הרפואיים המתאימים (ניתן להביא העתקים). סיכומים של אשפוז, תיאור מחלה, חוות דעת של רופא עם הערכה של אחוזי נכות וכדומה. חשוב מאוד לדעת היטב אילו מסמכים מצויים בידיכם ומה המשמעות שלהם.
  4. מכיוון שהחולה מתבקש לתאר את מצבו בפני הועדה, חשוב מאוד להתכונן מראש ולדעת מה מתכננים לומר. הדברים חייבים להיות מנוסחים בקיצור ובבהירות ולספר את הבעיות הרפואיות והתפקודיות הרלוונטיות. מותר להגיע עם סיכום של הדברים בכתב. לאנשים רבים זה עוזר להישאר ממוקדים ומותר גם להקריא מהכתוב (לא חייבים לזכור בעל פה).
  5. בכל ועדה רפואית מכינים חברי הועדה פרוטוקול רשמי. לעיתים יבקשו חברי הועדה שהנבדק יאשר את הפרוטוקול בחתימת ידו. חשוב לקרוא את הדברים לפני שחותמים. אם נראה שתלונה מסוימת לא הוזכרה או שהוזכרה באופן חלקי או לא ברור מותר לבקש שהדברים ירשמו לפני שחותמים.

לביטוח לאומי ניתן לפנות לבד, אבל בהחלט ניתן להסתייע בגורמים מקצועיים שעוזרים בתהליך ואשר עימם הסיכוי לקבל הכרה עשוי לעלות עד פי שניים. קיבלתם זימון לועדה רפואית וחשוב לכם להגיע מוכנים? אל תהססו לפנות לחברה שמימוש זכויות רפואיות הוא תחום העיסוק שלה.

 

אולי יעניין אותך גם:

מהי ועדה להפסקת הריון? וכיצד יש להיערך לדיון בוועדה?

דילוג לתוכן