רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בניתוח שרוול

ניתוח שרוול, מוכר גם כניתוח קיצור קיבה, הוא ניתוח שבא לסייע לאנשים עם בעיית השמנה חמורה. בניתוח זה למעשה כורתים חלקרשלנות רפואית בניתוח שרוול מהקיבה ובכך מקטינים את הנפח שלה, זה מסייע למטופלים לאכול פחות ולהוריד במשקל.

ניתוח שרוול יכול להיות מקפצה טובה לאנשים הסובלים מהשמנת יתר, התחלה חדשה לכיוון של אורח חיים בריא והורדה במשקל. אולם, מה קורה כאשר מתרחשת בניתוח שרוול רשלנות רפואית אשר גורמת לנזק אצל המטופל? המשיכו לקרוא ולימדו עוד על הנושא של רשלנות רפואית בניתוח שרוול.

מהו ניתוח שרוול?

בניתוח זה למעשה נכרתת כ-90% מהקיבה של המטופל, החלק שנותר בגופו לאחר מכן הוא מוארך וגם צר מאוד ולמעשה נראה כשרוול. הנפח של קיבה סטנדרטית הוא כ-1,000 סמ״ק ולעומת זאת הנפח של השרוול הוא רק כ-100 סמ״ק. 

ניתוח שרוול מסייע לאנשים שעוברים אותו בשתי דרכים:

בעת שאנו חיים בה כיום, אנשים רבים ברחבי העולם סובלים מהשמנת יתר וניתוח שרוול נהיה אחד מהניתוח הפופולריים של זמננו.

מי המועמדים האידיאלים לניתוח שרוול? ומי לא?

מי שמתאים לניתוח שרוול אלו הם אנשים בעלי השמנת יתר חולנית וסובלים מלחץ דם גבוה, סוכרת, דום נשימה בשינה וכדומה. גם אנשים שעברו קיצור קיבה בניתוח טבעת מתכווננת יכולים להתאים לניתוח שרוול אם הניתוח של הטבעת לא סייע להם.

אנשים שעברו ניתוח טבעת SRVG ואנשים הסובלים מריפלוקס, לא יכולים לעבור ניתוח שרוול.

בנוסף, על המטופל לזכור שניתוח שרוול הוא לא רק תרופת קסם ושההצלחה של הניתוח תלויה מאוד במטופל ובאיך הוא ישנה את אורח חייו לאורח חיים בריא יותר.

אילו סיכונים טמונים בניתוח שרוול?

ישנם כל מיני סיכונים שיכולים לעלות עקב ניתוח שרוול, למשל: דליפת נוזלים מהאזור של הניתוח, דימומים פנימיים ואף מגבלות בתפקוד של המעיים והקיבה. בנוסף, ניתוח שרוול הוא הליך אשר נעשה בהרדמה מלאה ולכך באופן טבעי גם מתלווה סיכון.

מן הפסיקה: תביעת רשלנות רפואית בניתוח שרוול

נציין כדוגמה תביעה שהוגשה נגד אחד מבתי החולים וקופות החולים בארץ. התובעת טענה שהרופאים, לאחר רשלנות רפואית בניתוח שרוול, היו צריכים לכרות את קיבתה לחלוטין, ללא הרשלנות בניתוח השרוול לא היה בכך צורך ועוגמת הנפש והנזק שנגרמו לה היו נמנעים.

התובעת התלוננה למעשה על התנהלות בית החולים כבר מההתחלה. היא טענה שהם לא יידעו אותה מספיק לגבי הניתוח, שההליך לא התבצע בצורה מקצועית ונכונה וכן שהטיפול וההשגחה לאחר הניתוח התבצעו ברשלנות. 

בחוות הדעת הרפואית שהתלוותה לתביעה, הרופא המומחה הצדיק את התובעת וקבע שההתנהגות של הרופאים לא הייתה סבירה.

כיצד מוכיחים רשלנות רפואית?

עלוות הרשלנות הרפואית מורכבת משלושה אלמנטים מצטברים: מעשה רשלני, נזק וקשר סיבתי.

בכדי להוכיח את שלושת האלמנטים הללו יש לקבל חוות דעת רפואית של מומחה רפואי לניתוחי שרוול. הוא יוכל לבחון את פרטי המקרה ולקבוע אם שלושת האלמנטים הללו אכן מתקיימים ואם ישנה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח שרוול.

Exit mobile version