Site icon רשלנות רפואית

ילד נכה – ועדה רפואית

בהתאם לחוק ביטוח לאומי, ילד נכה הוא ילד החל מגיל 91 יום (שלושה חודשים) ועד שמלאו לו 18 שנים. בתקופה זו ילד אשר מוגדר כנכה זכאי לקבל עבור נכותו את גמלת ילד נכה שזוהי קצבה כספית חודשית שנועדה לסייע למשפחתו לעמוד בנטל ההוצאות הכספיות לצורך גידולו בתנאים להם הוא זקוק.

גמלת ילד נכה משולמת בהתאם לליקויים הרפואיים השונים שישנם ובהתאם למידת התלות של הילד בזולת (הגמלאות אינן אחידות. גובהן משתנה בהתאם לתנאים המוזכרים).

ילד בעל ליקויי שמיעה או ילד הסובל מתסמונת דאון זכאים לגמלת ילד נכה החל מהיום שבו נולדו. ילד נכה אשר זכאי לקבל את הגמלה בעבור יותר מליקוי רפואי אחד, יקבל אותה בשיעור שנאמד לפי הליקוי החמור ביותר אשר מזכה למעשה בסכום הגבוה ביותר.

כמו כן, ילד נכה צריך להיבדק מדי זמן בוועדה רפואית לצורך הערכת מצבו ובדיקת זכאותו להמשך קצבה.

כל מחלה וכל ליקוי רפואי אשר גורמים לילד למוגבלות פיזית או נפשית ולהתפתחות לא תקינה כפי שרצוי שתהיה בגילו, מזכה את משפחתו להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי לצורך קבלת גמלת ילד נכה.

ביטוח לאומי מקבל את פניות ההורים ומזמן את הילדים להיבדק במסגרת של ועדה רפואית, שם יתקבלו ההחלטות בנושא.

אוכלוסיית היעד- ילד נכה

הורים לילד נכה יכולים להגיש תביעה לביטוח לאומי לצורך קבלת גמלת ילד נכה במקרים הבאים:

תנאי הזכאות להיבדק בוועדה הרפואית

ישנם תנאים מקדימים לגבי זכאותו של ילד נכה להיבדק על ידי ועדה רפואית של ביטוח לאומי:

המסמכים שיש לצרף לקראת הוועדה

אל טופס התביעה לקבלת גמלת ילד נכה יש לצרף מספר מסמכים:

עד לחודש אוגוסט 2012 התבקשו ההורים להגיש אישורים אודות לימודים מהגנים או מבתי הספר שבהם לומדים הילדים. החל מאותו חודש אין עוד צורך בכך.

הליך הוועדה רפואית

לאחר שהורי הילד הנכה או האפוטרופוס החוקי שלו הגישו את טופסי התביעה לקבלת ילד נכה, סניף ביטוח לאומי באזור מגוריהם ישלח לביתם זימון לבדיקות בוועדה רפואית.

ההורים או האפוטרופוס חייבים להגיע יחד עם הילד, מכיוון שבלעדיו לא תתקיים הבדיקה ולא יתקבלו החלטות לגביו.

רצוי מאוד להגיע מוכנים עם העתקים של כל המסמכים הקשורים לבעיה של הילד (מחלה, ליקוי רפואי, תסמונת), ובמיוחד כאשר התווספו מסמכים חדשים שלא היו קודם לכם בזמן הגשת התביעה ועקב כך לא צורפו לטופס התביעה.

הרופא אשר יושב בוועדה הרפואית בודק את הילד מבחינה פיזית ותפקודית, כאשר להורים או לאפוטרופוס יש תפקיד מרכזי בדיווח המצב ובמתן תשובות על שאלות שנשאלות בקשר לילד.

ישנן פעמים בהן התביעה לגמלת ילד נכה קשורה באוטיזם או בכל ליקוי מיוחד אחר, ולא בגלל הבעיות התפקודיות של הילד. או אז יש לציין, ואף להדגיש את הדברים בפני הוועדה הרפואית.

בוועדות רפואיות יושבים מזכירי ועדה אשר כותבים בפרוטוקול מיוחד את כל הדברים שנאמרים בוועדה. בסוף הבדיקות ההורים או האפוטרופוס מתבקשים לחתום על הפרוטוקול לאות עדות ששמעו את הדברים.

מסיבה זו מומלץ לקרוא את הפרוטוקול בעיון רב ולבדוק כי כל הדברים שנאמרו באמת מופיעים בו וכי לא הושמט שום מידע.

המוסד לביטוח לאומי שולח את החלטת הוועדה הרפואית לבית המשפחה בתוך שלושה חודשים ולא מעבר לכך..

Exit mobile version