ייצוג של עורך דין בוועדה רפואית בביטוח הלאומי

המוסד לביטוח הלאומי נתפס בעיני רבים כמוסד ארכאי וקשוח, שהבירוקרטיה המשויכת אליו היא מורכבת ומתישה. התפיסה הזו, לעתים אפילו מונעת מאנשים שזקוקים לסיוע שהמוסד הזה יכול להעניק להם, לפנות אליו ולקבל את מה שהם זכאים לו על פי החוק, או לערער על החלטות בעניינם שכבר התקבלו ושאינן מותאמות למצב.

ייצוג של עורך דין בוועדה רפואית בביטוח הלאומי, יכול לעשות את ההבדל בין קבלת הזכויות במלואן, לבין דחיית התביעה. התייעצנו עם דורית פילו , עורכת דין נזקי גוף ורשלנות רפואית, כדי להבין כיצד עורך דין מיומן הבקיא בפרטים ובפסיקה, תורם למיצוי הזכויות עבור הלקוח ומדוע ליווי וייצוג של עורך דין הוא עניין שמוטב שלא לוותר עליו.

 

וועדה רפואית של הביטוח הלאומי כצומת דרכים משמעותי בחיים

מעבר להיותה של וועדה רפואית "אבן דרך בירוקרטית", היא מהווה צומת דרכים קריטי עבור אנשים שמתמודדים עם מחלות קשות, פציעות או נכויות.

הקשיים הפיזיים והנפשיים שעמם מתמודדים אנשים שמגיעים לוועדה, נוסף על ההתרגשות הטבעית, חוסר הבטחון והסטרס הנלווים לסיטואציה עצמה, עלולים להכשיל אותם אם הם אינם מלווים בעורך דין מנוסה, שמכין אותם לוועדה, מייצג אותם במהלך הדיון ובכך מגדיל משמעותית את הסיכוי שלהם לזכות בתביעה – ולהשיג את הזכויות המלאות המגיעות להם.

ההחלטות המתקבלות על ידי רופאי הוועדה הרפואית, שבאות לידי ביטוי בקביעת אחוזי נכות זמנית או קבועה, משפיעות באופן ישיר על ההווה והעתיד הכלכלי של התובע, ובעקבות כך גם על תפקודו ואורח החיים שהוא יוכל לנהל.

קצבה גבוהה יכולה לכסות עלויות של שירותים חיוניים עבור התובע, כמו שכירת שירותים סיעודיים, רכישת אביזרים לניידות בבית ומחוצה לו, קבלת סיוע נפשי ומימון של סוגי סיוע אחרים ורבים, שיאפשרו לו להתפרנס בכבוד וליהנות מאיכות חיים ככל הניתן במצבו.

מסיבות אלה, עורך דין אינו רק דמות שנוכחת בחדר הוועדה, אלא יש לו תפקיד אסטרטגי שמתחיל הרבה לפני מועד ההתכנסות שלה – ומסתיים רק לאחר קבלת החלטת הוועדה, ניתוחה והבנת המשמעויות שלה עבור התובע.

 

מה תפקידו של עורך הדין המייצג בוועדה הרפואית?

עורך דין שמייצג תובע מול המוסד לביטוח הלאומי, יתחיל באיסוף מקיף של כל החומר הרפואי לרבות תיעודי טיפולים, מסמכים, רשומות מבתי חולים וכל טופס שיוכל לתמוך בטענות התובע, שמבקש הכרה במצבו הפיזי או הנפשי – ולעתים שניהם יחד – וסיוע בהתאם.

במקרים מסוימים, טרם התכנסות הוועדה, ימליץ עורך הדין על פנייה לרופא מומחה באופן פרטי, כדי לקבל חוות דעת באשר למצב הרפואי של התובע. חוות דעת רפואית של מומחים, שבדקו את התובע ואימתו את טענתו באשר להיקף הנכויות מהן הוא סובל, יכולה לסייע – בפרט שעורך דין מנוסה יידע על אילו ליקויים לשים את הזרקור בפני חברי הוועדה הרפואית.

חשוב להבין כי הפגישה הפרונטלית הראשונית עם עורך הדין, היא קריטית להמשך הדרך והיא מהווה את ההכנה החשובה ביותר מבחינת התובע, לוועדה הרפואית עצמה. עורך הדין ייתן לתובע כלים להתמודדות בסיטואציה, ידריך אותו ויסביר לו איך מתנהלת וועדה רפואית ואף ייצג אותו בפועל בעת הצורך – בפרט במקרים בהם אופי הפגיעה ממנה סובל התובע, או חוסר היכולת שלו להתבטא בצורה מתאימה, עלולים להכשיל את התביעה.

עורך הדין יפנה את תשומת הלב של חברי הוועדה לכל הסעיפים בפירוט הפגיעה של התובע ויוודא שיש בידיהם את התמונה המלאה באשר למצבו. שימת הדגש על הפרטים הקטנים ביותר, יכולה להתגלות כמכרעת – לכן עורך הדין ידאג לתיעוד מלא בפרוטוקול הוועדה, לכל חלק חשוב בטענות התובע ובתיעוד שהובא לוועדה.

 

לאחר קבלת החלטה: טיפול ומעקב של עורך דין

במקרים מסוימים, הוועדה הרפואית מחליטה על מתן נכות זמנית, מה שמחייב הגעה נוספת של התובע לוועדה חדשה, כעבור זמן. בנוסף, החלטות של וועדה רפואית יכולות להתגלות כבלתי הולמות את חומרת הפגיעה ממנה סובל התובע, כשהמשמעות היא קצבה נמוכה מדי שאינה מספיקה לכל צרכיו.

עורך דין ינתח מבחינה משפטית את החלטות הוועדה, ובמידה והן אינן משביעות רצון הוא יפעל להגשת ערר וייצג את התובע בוועדת עררים. במקרה של ועדה חוזרת לאחר קביעת נכות זמנית, או כאשר עולה הצורך בהגשת תביעה חדשה לאור הידרדרות במצבו של התובע לאחר תקופה מסוימת, עורך הדין יאסוף חומר רפואי עדכני שיתמוך בטענות התביעה, ייצג את התובע בוועדה הנוספת ויוביל תהליך הוגן ובו הזכויות של התובע ימומשו באופן מלא והולם.

עבור התובע, שכירת שירותיו של עורך דין מייצג בוועדה לביטוח הלאומי, היא המפתח לתהליך צודק מבחינתו, כזה שיוביל להכרה מלאה בזכויותיו, ולעתיד בטוח מבחינתו בהיבט הכלכלי, התפקודי והאישי.

חזרה לעמוד הבית

דילוג לתוכן